Prin intermediul acestui articol vom continua seria textelor dedicate turismului in Romania, iar de aceasta data am ales ca destinatie Sibiul. Cum insa despre acest oras transilvanean se poate vorbi multe zile in sir fara incetare, voi incerca sa trasez o descriere de ansamblu a Sibiului care sa va determine si de aceasta data sa plecati la drum.sibiu tower

Oraşul Sibiu este considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din România ce păstrează aproape intact vechiul centru istoric. În Sibiu sunt peste 40 de clădiri şi construcţii declarate monumente istorice şi 38 de străzi şi locuri publice de interes istoric. În centrul istoric, zona formată din Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet şi străzile din jur, sunt concentrate cele mai multe obiective turistice. În Sibiu există 10 muzee şi expoziţii permanente de interes naţional şi internaţional, cele mai cunoscute fiind Muzeul Brukenthal şi Muzeul Tehnicii Populare ASTRA.

Aşezat în partea central a ţării, la intersecţia drumurilor ce au legat teritoriile istorice româneşti, Sibiul este şi astăzi o punte de comunicare şi de circulaţie a valorilor materiale şi spirituale care a produs un fond cultural şi o civilizaţie aparte. Municipiul se află într-o zonă piemontană colinară, marcată de prezenţa teraselor râului Cibin, râu ce o drenează. Sibiul este amplasat într-o zonă cu climat continental moderat, temperatura medie anuală fiind de 8,8˚C. centru vechi2

Orasul cu iz medieval este străbătut de importante artere de circulaţie de interes naţional şi internaţional, fiind în acelaşti timp un nod important de cale ferată. Aici se întretaie drumuri ce leagă estul de vest şi nordul de sud.

Împrejurimile Sibiului prezintă o importanţă deosebită, prin staţiunea Pătiniş, băile de la Ocna Sibiului, zona Mărginimea Sibiului (formată din localităţi din apropiere ce adăpostesc biserici fortificate săseşti: Cisnădie, Cisnădioara, Cristian, Răşinari, Sălişte etc.) şi Munţii Carpaţi, aflaţi pe o rază de 50 km de oraş. Turiştii beneficiază de consultanţă din partea Centrului de Informare a Turiştilor din Sibiu, aflat în Piaţa Mare.  muntii candrel

Principalele atracţii ale oraşului Sibiu se găsesc în cele 3 pieţe centrale de o vechime aparte: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet şi dintre acestea amintim Turnul Sfatului, Podul Minciunilor, Palatul Brukenthal, Casa Luxembourg, Casa Haller, Casa Sfatului, Biserica Iezuită etc.

Oferta turistică este bogată, atât prin atracţiile existente în municipiul Sibiu şi în împrejurimile acestuia, cât şi prin unităţile de cazare şi alimentaţie publică din ce în ce mai numeroase şi mai diversificate.

Împrejurimile Sibiului prezintă o importanţă deosebită, prin staţiunea Pătiniş, băile de la Ocna Sibiului, zona Mărginimea Sibiului (formată din localităţi din apropiere ce adăpostesc biserici fortificate săseşti: Cisnădie, Cisnădioara, Cristian, Răşinari, Sălişte etc.) şi Munţii Carpaţi, aflaţi pe o rază de 50 km de oraş. Turiştii beneficiază de consultanţă din partea Centrului de Informare a Turiştilor din Sibiu, aflat în Piaţa Mare.

Tinand cont de toate aceste puncte forte, Sibiu a fost desemnat la 27 mai 2004 Capitală Culturală Europeană 2007, titlu pe care l-a împărţit cu Luxembourg. Se poate spune că odată cu inaugurarea programului Sibiu – Capitală Cultrală Europeană 2007, oraşul transilvan a suferit modificări benefice majore. Totuşi, seria acestor schimbări a fost continuată şi după închiderea programului Sibiu 2007, şi în prezent constatându-se prezenta unor lucrări ample de revigorare a întregului oraş.

Pentru mai multe detalii legate de obiectivele turistice regasite in Sibiu, dar si pentru informatii despre cazare, va recomand sa accesati website-ul www.discoverworld.co.uk. Sunteti gata de drum? Fotografiile completeaza informatiile oferite si vorbesc de la sine! Sibiul merita vazut de oricare dintre noi, in orice sezon.